Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2020 17:01 - Свинска наука
Автор: val19 Категория: Други   
Прочетен: 471 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 /повторно публикуване, за обяснение на текущите епидемии/

 Исая 66:16 Защото с огън и с ножа Си Ще се съди Господ с всяка твар; и убитите от Господа ще бъдат много.

17 Ония, които се освещават и очистват за да отиват в градините след една ашера в средата, като ядат свинско месо и гнусотии и мишки, те всички ще загинат, казва Господ.

 

Разказ от анонимен разказвач

Не мога да си спомня кой клас беше, може би втори или трети, но един от моите съученици, по някаква причина, пред целия клас, заяви пред всички ни на учителя, че Библията казва, че не трябва да ядем свинско месо. В днешния свят, който лесно реагира на всичко, може би това ще накара екипа на отряда за борба с безредиците да се появи, или рояк от ученици и родители, ще трябва да посетят кризисен център, но това е 80-те години в малък град с население 800 души. Цялото ни училище, от града, беше по-малко от 200 ученици. Библейските разговори се случваха, без това да доведе до свършекът на света.

Спомням си, че на пръв поглед изглеждаше случайна реакция на детето към учителя, беше по времето на четене на една книга пред класа, но самото изявление ме остави малко зашеметен. Семейството ми следва Библията. Аз следвам Библията. Посещаваме църквата. Ние ядем свинско месо. Как не знам това?

Моето объркване не продължи дълго. Учителят бързо отговори. Обяснението беше, че когато Исус умрял, Той го е направил, за да можем да ядем свинско месо, защото днес имаме хладилници, които да го пазят безопасно за ядене. Така че вече не трябва да се тревожим за това.

Ааа… това има смисъл, поне според моят детски мозък. Благодаря на учителя, за това. Сега, ако бях по-умен по това време, бих могъл да попитам как това е било валидно за времето преди да има хладилници, но книгата беше по-важна за нас тогава и затова учителката продължи да чете на класа. А аз поразмислих по въпроса малко повече.

Минаха десетилетия, преди отново да поставя под въпрос приложението на Левит 11 в моята вяра.

Човечеството е толкова умно, че сме създали хладилници и сега някои от съвършените Божии инструкции са без значение, или поне аз наивно вярвах така като дете. По принцип, това предполага, че човекът е напреднал да бъде по-умен от Бог. Може и да не мислим или да не го казваме, но понякога се държим така.

Или пък дали Бог не е по-умен от нас, въпреки колкото и умни да си мислим, че сме?

 

Римляни 1:22 - Като се представяха за мъдри, те глупееха …

Притчи 1:7 - Страх от Господа е начало на мъдростта; но безумните презират мъдростта и поуката.

 

Разумно ли е да се предположи, че Създателят на всичко във Вселената, има в съзнанието Си най-доброто за нас, когато казва нещо в смисъл на: „Обичам те, и искам най-доброто за теб, така че трябва да бъдеш отделен, и затова ето това е каквото трябва да ядеш, а това да не ядеш.

Дали Той казва, че защото ни обича, иска най-доброто за нас и иска да ни благослови? ... или Неговите думи в Левит 11, са някакъв вид варварска остаряла глупост, предназначена да ограничи удоволствията на нашите вкусови сетива?

Дали Господ казва: „Е, стига да охлаждате свинското месо и след това да го сготвите добре. Тогава това отхвърля притесненията ми, че го ядете”?

Не, Той не каза това… Той можеше да го каже, но не го направи. Човек казва това, но Бог не каза такова нещо. Сега човек не прави разлика между нечисто и чисто, защото казва, че Бог го е направил вече добре, но Бог не е казал такова нещо. За това Той не е говорил.

 

Езекил 22:26-28

Свещениците й престъпваха закона Ми и оскверняваха светите Ми вещи; не правеха разлика между свето и скверно, нито показваха на хората различието между нечисто и чисто; и криеха очите си от съботите Ми; и Аз съм осквернен всред тях. Първенците всред нея са като вълци, които грабят лов, за да проливат кръв, за да погубват души, за да се обогатяват несправедливо. И пророците й я мажеха с кал, като виждаха за тях суетни видения и пророкуваха лъжи, думайки: Така казва Господ Иеова, когато Господ не бе говорил.

 

Човек казва това… казва, че няма разлика между чисто и нечисто, но Господ не е говорил… Човек има талант да прави нещата по свой собствен начин. В Библията никога това не е имало добър резултат, безброй пъти, защо тогава да е по-различно сега?

Трябва да имаме достатъчно вяра в Господ, да повярваме в Него, когато Той казва „Уповавай се на Мен и имай вяра в Мен. Има неща, които Съм ти създал, за да ядеш, и неща, които не са добри за ядене. Има причина за това."

Нашият Месия прояви толкова голяма вяра в Отца, като следваше Неговите пътища. Нашият Месия яде според Левит 11. Може би трябва да следваме пътищата на нашия Месия?

Интересно е, че прогресът на науката не е унищожил безкрайната мъдрост на Господ при разпознаването на това, което е и кое не е храна, а всъщност потвърждава разумното обосноваване на Левит 11. Свинете не са се променили след 2000 години. Никой от нечистите животни в Левит 11 не се е променило. Прасетата все още са прасета, а омарите все още са омари. Проблемите за такива животни да са храна, все още съществуват и до днес.

Повечето от нас днес знаят какво са токсините и защо трябва да се избягват. Те са основните отрови за нашето тяло. Докато тялото ни е донякъде снабдено с различни инструменти за унищожаване на токсини, като нашия черен дроб, бъбреци, лимфни възли и т.н., колкото по-малко се подлагаме на такива неща, толкова по-добре за нас в дългосрочен план. Ние знаем какво представляват паразитите и знаем, че имаме имунна система и храносмилателния тракт, които помагат да се преборим с такива неща.

Въпреки това, мнозина не успяват да разпознаят стойността на съвършените инструкции в Левит 11. Прилагането на Левит 11 като истински думи на Библията всъщност ни помага да минимизираме токсините и паразитите и да максимизираме хранителната стойност. Максимизирането на храненето и минимизирането на поглъщането на вредни организми и съединения е най-простата формула за увеличаване на вероятността от дълъг здравословен живот.

 

Може би Господ всъщност ни говори истината, когато каза:

Притчи 3:1-2 - Сине мой, не забравяй поуката ми, и сърцето ти нека пази заповедите ми, защото дългоденствие, години от живот и мир ще ти притурят те. 

 

Нечистите животни са основно прахосмукачките на Господ. Те са създадени за очистване на околната среда и при това поглъщат и приютяват паразити, токсини, бактерии и вируси в излишък.

И така, как действа това?

Съвременната наука показва, че прасетата носят много високо токсично натоварване, което ги прави опасни за консумация от човека.

http://science.naturalnews.com/pork.html

Прасетата са основно почистители. Те ядат всичко, с което влязат в контакт, независимо от естеството му, дали това са техните изпражнения или дори мъртви трупове на други прасета.

Поради това телата им приемат огромни количества вируси и паразити. Те са основните носители на много патогенни организми:

 

• Taenia solium тения

• PRRS (репродуктивен и респираторен синдром на свинете)

• Вирус Nipah

• Menangle virus

• Вирус на хепатит Е (HEV)

 

Изследването на потребителските доклади установи, че впечатляващите 69% от всички проби от свинско месо са заразени с големи количества летливи микорогенни организми. (т.е. Yersinia enterocolitica)

https://www.consumerreports.org/cro/magazine/2013/01/what-s-in-that-pork/index.htm

Тази бактерия причинява треска и стомашно-чревен стрес и може да доведе до фатална инфекция.

Свинете са по-токсични от чистите животни по определена причина.

Едно от библейските изисквания за животно да бъде чисто е, че животното трябва да преживя храната. Тези животни се наричат ​​преживни животни. Те имат четири стомаха, които усвояват и връщат храната, използвайки уникален процес, който позволява пълно храносмилане. Най-популярните преживни животни са крави, овце и кози.

Прасетата са различни. Те метаболизират храната абсурдно бързо само с един стомах, а процесът отнема само около четири часа. Една крава например й отнема двадесет и четири часа за храносмилане. Това е още двадесет часа, за да се освободи храната от излишните токсини по време на храносмилателния процес. По-простата храносмилателна система на прасето не позволява това и следователно токсините се пренасят в мастните клетки и органите на самата свиня.

Друг проблем за свинете е липсата на потни жлези. Способността за изпотяване е основен механизъм, който позволява елиминирането на токсините и отпадъците.

Поради начина, по който са били конструирани прасетата, когато консумираме свинско месо, ние приемаме всички тези допълнителни микроорганизми и токсини от околната среда в много по-голямо количество, далеч отвъд това, което нашият Създател е възнамерявал.

Макар че може да се предположи, че съвременните методи на фермерство и опитомяването на прасетата може да са дали решение за лошите хранителни навици на прасето, фактът е, че прасето все още няма система, предназначена за ефективно прочистване на токсините и паразитите, и дори свинското месо днес, когато се тества, все още отразява това. Все още те ядат собствените си изпражнения и имат други неприемливи навици.

Много от токсините не се неутрализират при висока температура. Дори когато се използва висока топлина за готвене на свинско месо с надеждата, че убиваме опасните паразити, високата топлина произвежда агенти, причиняващи рак, като уврежда голяма част от основните мазнини.

https://www.cancer.gov/about-cancer/causes-prevention/risk/diet/cooked-meats-fact-sheet?redirect=true

Така че, в опит да смекчат натоварването с паразити, повечето експерти предлагат свинското месо да се готви при висока температура. Но за онези, които се интересуват от ограничаване приема на свободни радикали, причиняващи рак, трябва да се избягва висока температура. Човек трябва да избира между голям шанс за паразити или вероятност от рак или други хронични заболявания. Алтернативата е просто да следваме Библията, да вземем Левит 11 като истина и да хвалим Господ, че Той се грижи за нас толкова много, че ни показва правилните начини да живеем, пътища, които водят до благословения за Неговия народ.

Ако човек изследва много от другите животни, определени от Левит 11 като нечисти, се появяват два общи знаменателя. Първо, те вероятно почистват околната среда, безразсъдно безгрижни в това, което консумират. Второ, те нямат средства за ефективно премахване на токсините или други биологични агенти, причиняващи болести.

Интересно е, че в днешния свят, който е полудял по здравословното хранене, много сляпо следва различни диети и протоколи, но ако някой предложи библейската диета, често му се казва колко е вкусен беконът и как Бог е променил мнението си за това, което казва, че е добро и за това, което казва че не е добро за ядене.

Нека да се върнем към доверието ни към Бога и да Го прославим. Може би ще видим благословиите като резултат?

 

Специални благодарности на д-р Дейвид Джокерс

 

Шабат Шалом, и нека ГОСПОД да те благослови, като ходиш в цялото Божие Слово.



Тагове:   библия,   човечество,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: val19
Категория: Други
Прочетен: 67678
Постинги: 100
Коментари: 46
Гласове: 55
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930