Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2019 21:48 - Пасха и Загадката
Автор: val19 Категория: Други   
Прочетен: 423 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 20.04.2019 18:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В следващите дни започват пролетните празници, Пасхата - кулминацията на пролетните свети дни, Безквасните хлябове и Първите плодове. Левит 23: „ето Господните празници, свети събрания, които ще свиквате във времената им: В първия месец, на четиринадесетия ден от месеца, привечер, е Пасха Господна“.

И всеки, който се нарича християнин, трябва да спазва тази заповед. Защото Исус казва: да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците; не съм дошъл да разруша но да изпълня. И още:  ако не слушат Моисея и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят. И още:  ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди. И още....

Библията казва, че последната Пасха ще се случи малко преди началото на 6-то хилядолетие (сега сме 5779 година по Божия календар), преди да дойде Исус на бял кон, и ангелът на смъртта унищожи небелязаните /Не повреждайте земята, нито морето, нито дърветата, преди да ударим печат върху челата на слугите на нашия Бог./ , точно както на първата Пасха, преди Изхода от Египет.

А Пасхата на Възкресението!

Но да видим защо много иудейски равини, все още не могат разберат загадката и не приемат, че Месията се е родил от девица. 

Момент, защо смесвам тези две  събития? Защото една част от духовния Израил празнува Пасхата, но не приема, че Възкресението е също Пасха и Възкръсналия е Месията. Друга част от духовния Израил смята, че историята започва с Рождението и всичко преди това е просто исторя, а Пасхата е отминало събитие и не се празнува вече. 

Аз съм от третия тип - Пасхата е заповядана и трабва да се спазва, и Възкръсналия е Месията.

Та каква е загадката - защо Бог избира девица, за да се въплати Сина Му ?

Исая 9 ни казва: ... Дете ни се роди, Син ни се даде... Дете се отнася до Неговото раждане, а Син се отнася до Неговото осиновяване. Как може човек да се роди и да бъде осиновен в същото време? Девственото раждане даде отговора.

Най-големият богословски проблем сред равините от Исусовите земни дни беше - как можем да имаме Месия от рода на Давид, тъй като, в Йеремия 22: „..заклевам се в живота Си, казва Господ, че даже ако Иехония, син на Юдовия цар Иоаким, би бил печат на дясната Ми ръка, и от там бих се откъснал.... така казва Господ. Запишете тоя човек за бездетен, човек, който няма да успее в дните си; защото ни един човек от потомството му не ще успее да седи на Давидовия престол и да властвува вече над Юда“.

Как може  Месията, като Давидов син, да седи на този трон след това проклятие?

Псалм 132: „Господ се кле с вярност на Давида, и няма да пристъпи думата Си,  казвайки: от рожбата на тялото ти ще положа на престола ти“.

Отговорът е девственото раждане.

Йосиф е от рода на Давид, по линия на Соломон. Мария също е от Давидовия род, но не от проклетата линия на Соломон, но от друг син на Давид, Натан.

Така - Дете ни се роди – се изпълнява чрез Мария, а - Син ни се даде – се изпълнява чрез Йосиф, който осиновява Исус след като се жени за Мария. Така Исус става законов наследник на трона на Соломон.

А безгрешността на Христос беше защитена от девственото раждане. Той нямаше грях. Той е безгрешен Божий син, но за да бъде опазен от допълнителни разпри и съмнения, Отец планира всичко по този начин. В Псалм 51:5 Давид каза: "В грях ме зачена майка ми." Следователно грехът съществува още при зачеването. Ако Исус имаше човешки баща, Той всъщност би наследил греховна същност.

Това означава, че Исус е направил така, че без сперма, да постави физическо тяло в утробата на Мария в момента на зачеването.

Библията Го нарича Божи Син. Според генетичния закон девственото зачеване на Мария трябвало да произведе дъщеря, а не син. Мъжът определя пола на потомството. Влизането Му в неоплоденото яйце на Мария определя то да се развие без очакваното дублиране на женските хромозоми. Мария беше заченала без човешко оплождане, когато Синът на Бог влезе не само в утробата ѝ, но и в яйцето в утробата ѝ, под надзора на Светия Дух.

Така че, братя юдеи, Йешуа / Исус е Месията, и Той е нашата (обща) Пасха. И Той ще дойде и ще съди света и ще царува в Йерусалим 1000 години.

Така че, братя „новозаветни“ християни, Исус е преди началото на света и всичко случило се преди и след Неговото идване на земята е една постоянно развиваща се история на Спасението.

И Той е този, Който е заповядал Законите, един от които е закона за Пасхата. Нищо не е отменено.

Трябва да признаем върховенството на Библията и да спазваме всичко, което е  заповядано.

Като християни, имаме ли правно задължение да празнуваме Пасхата?

Да, ако сме част от духовния Израил. Исус, като биде погребан по време на празника на безквасните хлябове, Го прави перфектна жертва за нашите грехове.

חג שמח




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: val19
Категория: Други
Прочетен: 67336
Постинги: 100
Коментари: 46
Гласове: 55
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930